4 tips om sport in een druk gezinsleven te passen

Hoe belangrijk is sport binnen jouw gezin? Maken jullie altijd tijd vrij voor sport binnen het drukke gezinsleven of schiet het er nog wel eens bij in als de planning te vol staat? Hieronder 4 tips.

  1. Schrijf alles op. Op de kalender in de keuken of in de online kalender op de laptop. De trainingen van je kinderen (met locatie en eventuele extra benodigdheden), jouw persoonlijke afspraken die in de war kunnen komen met jullie gebruikelijke logistiek en natuurlijk ook jullie eigen sportplannen. Als je het overzicht bewaart en vooruit kan kijken, zie je mogelijke knelpunten op tijd aankomen.
  2. Ken de sportclub. Of je kind nu aan voetbal, turnen of zwemmen doet: maak contact met de ouders van kindjes die samen met jouw zoon of dochter sporten. Als jij je kind dan een keer niet zelf naar de training kan brengen, zijn er vast wel ouders die zonder problemen een blokje om fietsen om te zorgen dat ook jouw kind veilig en op tijd aankomt.
  3. Voorbereiding. Als je weet dat jullie in 10 minuten de deur uit moeten zijn vanmiddag, scheelt het een hoop gestress en gedoe als alles al klaar staat. Iets te eten, de sportspullen, het adres als jullie verder weg moeten voor een wedstrijd, de fietssleutels, handschoenen. Op deze manier verlies je geen tijd aan het bij elkaar zoeken van alle benodigdheden en dat scheelt waarschijnlijk ook weer een hoop gekibbel.
  4. Leer je kind zelfstandig te zijn. Uiteindelijk scheelt het jou natuurlijk een hoop tijd als je kind zoveel mogelijk zelf kan doen. Het verzamelen van sportkleding. Zelf een boterham smeren. Zelfstandig of met een vriendje of vriendinnetje op de fiets naar de training. Vroeg of laat moeten ze het zelf doen en terwijl je ze dat stap voor stap aanleert, wordt jouw schema steeds iets vrijer.

Bekijk alle sportactiviteiten