Bewegen onder begeleiding van een bewegingsspecialist

Veel gezondheidsklachten kun je verminderen en voorkomen door regelmatig te bewegen. Zou jij meer willen bewegen, maar is het reguliere sportaanbod een stap te ver? Ervaar je een drempel met sporten als gevolg van hart- en vaatziekten, diabetes of een andere (chronische) aandoening? Wil je een gezondere leefstijl opbouwen? Dan kan bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut of bewegingsspecialist een mooie opstap voor je zijn.

Bewegen vermindert klachten

Regelmatig bewegen kan klachten als gevolg van hart- en vaatziekten, diabetes of een slechte nachtrust sterk verminderen. Op latere leeftijd verlaagt bewegen bovendien het risico op botbreuken en verbetert het de loopsnelheid en spierkracht. Veel fysiotherapiepraktijken bieden een breed aanbod aan beweegprogramma's specifiek gericht op bepaalde klachten.

Behaal persoonlijke doelen

De bewegingsspecialist weet wat er nodig is om jouw gezondheid te verbeteren en houdt daarbij rekening met eventuele beperkingen. Samen kijk je naar je huidige conditie, waarna je samen een trainingsschema opstelt, afgestemd op jouw doelen. Dit schema wordt periodiek geëvalueerd en bijgesteld. Voor thuis krijg je van de bewegingsspecialist een oefenprogramma mee met online instructievideo’s.

FysioHolland

Wil je kennismaken? Onder andere fysiotherapieorganisatie FysioHolland biedt proeflessen aan, zowel tijdens de Nationale Sportweek als de AH Sportactie. FysioHolland heeft praktijken in heel Nederland. In Amsterdam Oost, Amsterdam Noord, Den Helder, Enschede, Hilversum en Tilburg worden proeflessen aangeboden.

Bekijk alle sportactiviteiten