Boulderen

Elke klimwand is een uitdaging, elke klimroute een puzzel, die je oplost met kracht, techniek en denkwerk. Al je spieren spreek je aan om boven te komen. Boulderen – wat letterlijk klimmen op een rotsblok betekent – is een jonge en stoere sport.

Sprint

Boulderen is een explosieve en spectaculaire tak van de klimsport. Als je klimmen vergelijkt met atletiek, dan zou het boulderen de honderd meter sprint zijn. Omdat we in Nederland geen rotsblokken hebben, boulderen we hier op klimwanden, met een maximale hoogte van vierenhalve meter. Anders dan bij andere takken van de klimsport gebruik je bij boulderen geen touw en klimgordels, maar kom je terecht op een dikke mat.

Gezellig

Om te boulderen heb je geen klimdiploma nodig, iedereen kan het. Ook een klimpartner is bij boulderen niet nodig, wat niet wil zeggen dat het geen gezellige sport is. Samen met andere boulderaars puzzel je op de beste route om boven te komen, je kijkt de kunst bij elkaar af en maakt ondertussen een praatje, want af en toe heb je ook een pauze nodig. Boulderen is dan ook een heel sociale sport, met na afloop een gezellig drankje aan de bar.

Bekijk het aanbod boulderen