Capoeira

Capoeira is een spel, vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-dans. Zij heeft haar wortels in soortgelijke spelen of riten die werden meegebracht door de Afrikaanse bevolking in de tijd van de slavernij in Brazilië. Twee mensen spelen het capoeiraspel in een door mensen gevormde cirkel, waarvan het hart een rij muzikanten is. Het spel is een uitwisseling van aanvals- en verdedigingstechnieken op muziek, waarbij de 'verdedigende' partij laag gebukte, ontwijkende bewegingen maakt.

Op z´n kop

Capoeira zet je letterlijk op zijn kop! Maar je hoeft niet lenig of heel fit te zijn om te beginnen. Iedereen kan capoeira leren. En fit en lenig wordt je dan vanzelf. Met capoeira kun je je grenzen verleggen in conditie, kracht, lenigheid en energie. Je bent aan de ene kant onderdeel van een groep (roda) als je het spel speelt, aan de andere kant individu als je aan je eigen vaardigheden werkt. In capoeira draait het niet om het winnen van een spel, het gaat erom plezier te hebben en een mooi spel te spelen.

Ginga

Kenmerkende bewegingen van het spel zijn de ginga; een swingende basisstap van waaruit alle mogelijke bewegingen voortvloeien. Capoeira ziet eruit als een combinatie van vele acrobatische bewegingen en draaitrappen.

Bekijk het aanbod Capoeira