Danssport

Dansen doe je niet alleen in de disco, het is ook een serieuze vorm van wedstrijdsport. Een heel leuke vorm van sport bovendien, waarin plezier, gevoel voor ritme, snel voetenwerk en samenspel met je danspartner samenkomen. Danssport als term wordt gebruikt voor dansen die je in competitie- of wedstrijdverband beoefent. Oorspronkelijk ging het alleen om stijldansen, maar inmiddels zijn er vele dansen die je in een nationaal of internationaal wedstrijdcircuit kunt beoefenen.

Dansvormen

Een aantal bekende ballroomdansen zijn de Engelse wals, de tango, de Weense wals, de slowfoxtrot en de quickstep. De Engelse wals bijvoorbeeld heeft een romantisch en langzaam karakter, waar de Weense wals – voortgekomen uit de Oostenrijkse volksdans – juist een vrij snelle driekwartsmaat heeft. De slowfoxtrot is weer iets rustiger en de quickstep weer sneller. Andere dansvormen zijn bijvoorbeeld de rumba, de samba en de chachacha.

Talloos

Er bestaan talloze dansvormen, elk met hun eigen ritme, muziek en moeilijkheidsgraad. Ook kunstrijden op de schaats en ijsdansen mag je tot de danssport rekenen.

Bekijk het aanbod danssport