Handboogschieten

Opperste concentratie is vereist. De pijl is strak gespannen op je boog. Je trekt de pijl met drie vingers naar achteren, brengt de boog omhoog en richt op je doel. Heb je het geel – het midden van het doel – in je vizier, dan laat je los, hopend op een voltreffer. Heb jij je altijd al willen voelen zoals Robin Hood toen hij een pijl door een appel schoot? Dan is handboogschieten echt iets voor jou.

Precisie en details

Het ziet er indrukwekkend uit, dat schieten met pijl en boog, maar in een paar lessen kun je al aardig met een handboog om leren gaan. Om het goed te leren moet je regelmatig trainen en aan wedstrijden meedoen. Handboogschieten is een sport van precisie en details. Het vraagt concentratievermogen, lichaamsbeheersing en conditie. Het is belangrijk dat je bij het schieten stevig op de grond en dwars op de pijlrichting staat. Als rechts je dominante oog is, houd je de boog meestal vast met links, en andersom. Met je rechterhand trek je dan de pees van de boog naar achteren.

Doelgericht

Het doel waar je je pijlen op richt wordt ook wel het blazoen genoemd, die op afstanden van 5 tot wel 90 meter kan staan. Het lijkt een beetje op een dartbord, met als belangrijk verschil dat je in het handboogschieten de punten bij elkaar optelt. De cirkel in het midden is geel en is de meeste punten waard: tien als je pijl precies in het midden terechtkomt en negen als hij aan de rand van de cirkel belandt.

Bekijk het aanbod handboogschieten