Jeu de boules

Een paar ballen, een speelveldje en mooi weer: dat is alles wat je nodig hebt om jeu de boules te kunnen spelen. En het is leuk voor alle leeftijden! Jeu de boules klinkt makkelijk, maar daar kun je je nog best op verkijken. Je moet je goed kunnen concentreren en er komt techniek en tactiek bij kijken. Met een paar stalen ballen probeer je zo dicht mogelijk bij het kleine balletje te gooien, dat in jeu de boules-termen het butje wordt genoemd. Intussen moet je goed uitkijken of één van je medespelers jouw bal niet van z’n plek stoot, waardoor je kansen om te winnen ineens verkeken kunnen zijn.

Sociale sport

Dat jeu de boules zo gaaf is voor alle leeftijden komt niet alleen doordat het uitdagend is, maar ook doordat het een heel sociale sport is. Je kunt spontaan met je vrienden afspreken om met zijn allen te verzamelen in een park of op een andere leuke plek in de buurt om een wedstrijdje te spelen.

Midden in de stad

Jeu de boules kun je bovendien overal spelen, ook midden in het centrum van een grote stad. Juist dat zie je in Nederland steeds meer, net zoals het balspel van oorsprong in Frankrijk ook gespeeld werd op een centrale plek zoals een stadsplein, meestal naast het café.

Bekijk het aanbod jeu de boules