Onderwaterhockey

Naast je, achter je of voor je, maar ook onder of boven je: bij onderwaterhockey kan je tegenstander zich overal bevinden. Daarmee is onderwaterhockey een sport waarbij je je aandacht geen seconde kunt laten verslappen. Een snorkel, een duikbril en vinnen. Dat is samen met een onderwaterhockeystick en een beschermende handschoen het materiaal dat je nodig hebt om onderwaterhockey te kunnen spelen. Mondbescherming is ook verplicht, want ook onder water kan een puck hard aankomen.

Adem inhouden

Je speelt onderwaterhockey op de bodem van het zwembad. Elk team start met zes basisspelers en maximaal vier reservespelers en mag onbeperkt wisselen. Daardoor ligt het tempo continu hoog. Tijdens het spelen moet je niet alleen letten op je tegenstanders, die overal om je heen kunnen zijn, maar ook je adem steeds lang inhouden.

Tactisch en behendig

Tactisch spelen, goed samenwerken, behendig zijn, elkaar afwisselen en snel kunnen reageren: het zijn allemaal ingrediënten van het spannende onderwaterhockey. Net als bij hockey op gras probeer je de puck zo vaak mogelijk in de doelbak van je tegenstander te krijgen en ben je de winnaar als je aan het eind van de wedstrijd de meeste doelpunten hebt gescoord.

Duikers

Onderwaterhockey ontstond in Groot-Brittannië. Duikers die in de winter hun conditie op niveau wilden houden, bedachten deze teamsport. Als wedstrijdsport is het onderdeel van de Nederlandse Onderwatersport Bond.

Bekijk het aanbod onderwaterhockey