Padel

Padel is de razendsnelle racketsport die je echt een keer geprobeerd moet hebben. Padel verenigt het beste van twee werelden: het is een mix van tennis en squash. De muur geeft je een extra kans om te scoren, en om de bal in het spel te houden. Rally’s duren doorgaans veel langer dan op de tennisbaan. En het mooie is: je hebt het spel een stuk sneller onder de knie.

Racket

Padel speel je twee tegen twee. De padelbaan – vaak een buitenbaan – is ommuurd door deels hekwerk en deels een muur met een glad oppervlak, met in het midden een net. De padelbaan is een stuk kleiner dan een tennisbaan. In het spel mag de bal ook via de wand worden gespeeld. Het racket dat voor padel wordt gebruikt, lijkt overigens niet op een tennis- of squashracket: een padelracket is van grafiet en onbesnaard, dik en heeft gaten.

Gemakkelijk

Padel is gemakkelijk om te leren: de positionering van het racket ten opzichte van de bal luistert minder nauw dan bij besnaarde rackets, de opslag is altijd onderhands en de bal blijft langer en makkelijker in het spel omdat er een muur om de baan heen staat. Of je nu 7 bent of 77, padel is geschikt voor alle leeftijden. Iedereen kan het op zijn eigen niveau spelen.

Bekijk het aanbod padel