Powerwalken

Vind je wandelen leuk, maar wil je eigenlijk een stapje meer? Ga dan powerwalken! Powerwalken is wandelen met een beetje power. In plaats van het gemiddelde wandeltempo van 5 kilometer per uur tijdens een blokje om, loop je bij powerwalken op een hogere snelheid, tussen de 6 en 9 kilometer per uur. Hiermee maak je je wandeling nog effectiever, zeker als het je doel is om door te sporten wat kilootjes kwijt te raken.

Niet buiten adem

Het is bij powerwalken niet de bedoeling dat het op hardlopen gaat lijken. Er mag best wat meer pit in je wandeling zitten, maar je moet niet buiten adem raken, en als je het samen met een wandelmaatje doet moet je nog gewoon een gesprek kunnen voeren. Welk tempo jij precies kiest is daarom vooral ook een kwestie van gevoel.

Juiste looptechniek

Bij powerwalken is het belangrijk dat je de juiste techniek onder de knie hebt, omdat je anders misschien last krijgt van je rug of moeilijker kunt ademhalen. Denk hierbij aan een goede houding, zodat je armen en benen goed met elkaar samenwerken en je energiek loopt. Neem in het begin even de tijd om die juiste techniek te leren. Aan je snelheid werken komt daarna wel.

Bekijk het aanbod powerwalken