Q&A Sportclubs

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen van sportclubs over de AH Sportactie. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd het Sport Supportteam een berichtje sturen.

Ga naar je clubprofiel

Mijn sportactiviteiten zijn niet zichtbaar op www.ahsportactie.nl, hoe kan dit?

Doorloop de volgende stappen om te kijken of je zichtbaar bent op www.ahsportactie.nl:

 1. Heb je sportactiviteiten aangemaakt?
 2. Hebben alle activiteiten een groen vinkje?
 3. Is de locatie correct toegevoegd in het clubprofiel?
 4. Na het opslaan duurt het minimaal 30 minuten voordat de sportactiviteiten zichtbaar zijn.

Waarschijnlijk heb je nog geen trainer / contactpersoon ingevuld. Omdat de sporters die op jouw sportclub komen waarschijnlijk nieuw én niet bekend met de omgeving zijn, is het verplicht om hier een trainer of contactpersoon in te vullen. De sporters krijgen via een mailtje te weten bij welke trainer of contactpersoon zij zich kunnen melden om lekker te gaan sporten. Als je geen trainer of contactpersoon invult, is de sportactiviteit niet compleet en is jouw sportactiviteit niet zichtbaar voor de AH Sportactie en/of de Nationale Sportweek. Zorg dus dat je alle vakken van de sportactiviteiten hebt ingevuld! 

De handleidingen hiervoor zijn te vinden via deze link. Hier vind je alles om je clubprofiel aan te maken en je activiteiten te beheren. Heb je ook al een kijkje genomen op ons YouTube kanaal? Hier vind je instructievideo's voor beide handleidingen!

Hoe werkt de actie?

De AH Sportactie start op maandag 4 september en eindigt op zondag 24 september. In deze periode kunnen klanten van de Albert Heijn zegels sparen en met een volle spaarkaart t/m 3 december inschrijven voor gratis sportactiviteiten. Via www.ahsportactie.nl kunnen klanten op zoek naar aangeboden sportactiviteiten in hun buurt. Via het online systeem schrijven de klanten zich in per sportactiviteit en krijgen de gegevens van de trainer/club. De sportclub krijgt daarbij de gegevens van de sporter, zodat ze beiden met elkaar kunnen communiceren indien nodig.

De Sportactie start op maandag 4 september en eindigt op zondag 24 september. In deze periode ontvangen klanten per €10,00 aan boodschappen een sportzegel. Bij 10 sportzegels heeft de klant een volle spaarkaart en kan de klant 5 keer gratis sporten. Een volle spaarkaart kan t/m 1 oktober worden ingeleverd bij de kassa. De AH medewerker scant de volle spaarkaart. De klant ontvangt een kassabon met actiecode en registreert zich bij de betreffende sportactiviteit via www.ahsportactie.nl. Het registreren via een zoek- en boeksysteem en het volgen van gratis sportactiviteiten kan t/m 3 december 2017. Een klant kan zoveel kaarten inleveren als hij wil.

Alle organisaties (verenigingen, stichtingen, sportlocaties, commerciële sportaanbieders, etc) en personen (denk aan buurtsportcoaches) die sportactiviteiten aanbieden. De nadruk ligt op het fysiek in beweging krijgen van de klanten van Albert Heijn.

We beseffen dat de start van de actie voor de meeste sportclubs samenvalt met de start van het sportseizoen. Maar ook met het moment dat veel mensen weer starten met school, werk, etc. Een natuurlijk moment om nieuwe dingen te proberen. Het betekent wel dat we nu al van de sportclubs vragen om na te denken over de actie en de sportactiviteiten. De ervaring bij Albert Heijn acties leert dat vanaf de derde spaarweek de meeste klanten van Albert Heijn de weg naar de sportclubs zullen weten te vinden. Bovendien mogen klanten hun activatiecode nog tot en met 3 december gebruiken.

Als je in de chat zit kun je links onderin de chatwidget op ‘Opties’ drukken. Daarna klik je op ‘Bestand verzenden’ en zo kan je een bijlage toevoegen!

Typ minimaal 3 letters van de sport(bond) in het invulveld. Daarna verschijnen daaronder de suggesties voor de ingetypte letters. Maak hieruit je keuze. Wil je meerdere sporten / sportbonden toevoegen? Vul ze dan één voor één in.

Let op: je kan pas een sportbond toevoegen nadat je minimaal één sport hebt toegevoegd.

Vanaf eind juni kunnen sportclubs hun activiteiten zelf in het systeem zetten. Op 4 september gaat de AH Sportactie van start in alle AH-winkels in Nederland. Klanten kunnen tot en met 24 september zegels sparen. Met de zegels kunnen ze tot en met 3 december 5 keer gratis sporten bij een sportclub. De Nationale Sportweek is van 9 tot en met 17 september.

Alle Albert Heijn winkels zijn deelnemer aan de AH Sportactie (m.u.v. AH to go winkels) en klanten kunnen in deze vestigingen sportpunten inzamelen.

Medio augustus is een toolkit met communicatiemiddelen via de website beschikbaar. De toolkit bevat o.a. de volgende middelen:

 • Toolkit Gastvrijheid
 • Toolkit Social Media / Communicatie
 • Toolkit Ik neem je mee
 • Logo’s NSW en AH Sportactie
 • Lokaal persbericht

   

Sportclubs die activiteiten aanbieden in de Nationale Sportweek, kunnen deze activiteiten ook aanbieden via de AH Sportactie. Alle sportactiviteiten die in de Nationale Sportweek plaatsvinden zijn gratis voor iedereen! De promotie kan dus ook gecombineerd worden! De 14e editie van de Nationale Sportweek vindt plaats van 9 tot en met 17 september 2017. Hierin hoef je geen spaarkaart in te leveren, maar kun je zonder spaarkaart de sport kiezen die bij je past. 

Het logo mag maximaal 150 x 150 zijn. Om het logo in het juiste formaat te krijgen kun je via www.fotoverkleinen.nl het logo kleiner maken.

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan het maken van een clubprofiel voor www.sport.nl.

Ook deelnemen aan de AH Sportactie en de Nationale Sportweek is geheel kosteloos.

 

Deelname aan de AH Sportactie is vrijwillig. Het biedt verschillende mogelijkheden voor de sportclub, zoals:

 • Promotie: Door de actie kan de sportclub via de Albert Heijn meer bekendheid genereren in de buurt en tevens de sport promoten.
 • Werving nieuwe leden: Het is een uitgelezen kans om gericht nieuwe leden te werven. Denk aan specifieke doelgroepen.
 • Toetsen van nieuwe activiteiten: De actie is ook geschikt om (potentieel) nieuw aanbod te toetsen. Bij voldoende animo kan men na de actieperiode van 14 weken de sportactiviteiten voortzetten of uitbreiden.
 • Vervullen van een maatschappelijke rol: De sportclubs die zich inzetten voor hun buurt kunnen de actie gebruiken om deze sportactiviteiten te promoten bij mensen dicht bij hen in de buurt.

Sporters mogen 3 keer sporten bij eenzelfde sportclub. Dit is om de sporter uit te dagen meerdere sporten te proberen om zo te kijken wat het beste past. Spreken sportclub en sporter tijdens die lessen gezamenlijk af dat de sporter vaker welkom is met de sportzegels, dan kan dat.

De gemaakte kosten voor de organisatie van de sportactiviteit worden niet vergoed. Ga als sportclub slim om met faciliteiten die beschikbaar zijn binnen de bestaande structuur. Wel bieden we online hulp om zo goed mogelijk deel te kunnen nemen.

Inhoudelijke vragen over de AH Sportactie kan je mailen naar clubsupport@nocnsf.nl. Je kan ook contact opnemen met de contactpersoon binnen je eigen bond of organisatie. Deze gegevens staan op www.clubprofiel.nl.

Als je sportclub niet te vinden is op sport.nl dan is de locatie van de sportclub waarschijnlijk niet goed ingevuld. Ga naar www.clubprofiel.nl en verwijder eerst je huidige locatie. Voeg dan opnieuw jouw locatie toe aan het clubprofiel.

De handleidingen hiervoor zijn te vinden via deze link. Hier vind je alles om je clubprofiel aan te maken en je activiteiten te beheren. Heb je ook al een kijkje genomen op ons YouTube kanaal? Hier vind je instructievideo's voor beide handleidingen!

Hoeveel deelnemers kunnen maximaal deelnemen aan een sportactiviteit?

De sportclub bepaalt zelf hoeveel plaatsen per sportactiviteit beschikbaar zijn. Dit kan per sportactiviteit / per week verschillen. Het is afhankelijk van de beschikbare capaciteit van de sportclub en de activiteit. Het is van belang dat men goed nadenkt over het beschikbaar aantal plaatsen per sportactiviteit, zodat dit goed ingevuld wordt op www.clubprofiel.nl en de sportclub ook daadwerkelijk zoveel deelnemers kan ontvangen. Borgen van kwaliteit is net zo belangrijk als het aanbieden van voldoende momenten.

Het is mogelijk op het sportactiviteiten tussentijds aan te passen op www.clubprofiel.nl. Om de AH Sportactie tot een succes te maken, is het belangrijk dat bij aanvang van de actie zoveel mogelijk sportactiviteiten zichtbaar zijn op www.ahsportactie.nl.

Sporters kunnen dan vanaf het begin sportplekken reserveren. Mocht er veel vraag zijn naar een bepaalde activiteit en wil de sportclub extra activiteiten of plekken aanbieden dan kunnen die extra activiteiten worden toegevoegd. Daarnaast kan het aantal beschikbare plaatsen per activiteit tussentijds verhoogd worden.

Nee, dat is niet mogelijk. Sportclubs nemen belangeloos deel aan de AH Sportactie. Daar staat tegenover dat een club zich kan promoten via de communicatie-uitingen rondom deze actie.

Waarschijnlijk heb je nog geen trainer / contactpersoon ingevuld. Omdat de sporters die op jouw sportclub komen waarschijnlijk nieuw én niet bekend met de omgeving zijn, is het verplicht om hier een trainer of contactpersoon in te vullen. De sporters krijgen via een mailtje te weten bij welke trainer of contactpersoon zij zich kunnen melden om lekker te gaan sporten. Als je geen trainer of contactpersoon invult, is de sportactiviteit niet compleet en is jouw sportactiviteit niet zichtbaar voor de AH Sportactie en/of de Nationale Sportweek. Zorg dus dat je alle vakken van de sportactiviteiten hebt ingevuld! 

Dit komt doordat de hoofdboeker die het telefoon- en noodnummer invoert ook vrienden kan boeken. Hiervoor hoeven zij voor de vrienden alleen hun naam en het e-mailadres op te geven. Dus het telefoon en noodnummer van de vrienden zijn hetzelfde als die van de hoofdboeker van de activiteit! 

De sportclub kan zelf bepalen op welke momenten en voor welke doelgroep een bepaalde sport wordt aangeboden. Voordat je als sportclub sportactiviteiten communiceert via www.clubprofiel.nl is het van belang na te gaan welke doelgroep jij als sportclub wilt bereiken.

Het is de bedoeling dat sporters na de lessen lid of klant kunnen worden. Het aanbieden van sportactiviteiten voor een doelgroep waar je als club een wachtlijst voor hebt is dus af te raden, tenzij je een manier kunt verzinnen om ze daarna toch lid te laten worden.     

Via www.ahsportactie.nl melden deelnemers zich aan voor een specifieke sportactiviteit. De sportclub kan op www.clubprofiel.nl per sportactiviteit een overzicht zien van de deelnemers en de contactgegevens.

De leeftijdscategorieën die je kunt kiezen zijn slechts een indicatie. Je kunt het beste in de titel van de sportactiviteit zetten om welke leeftijden het gaat.

Bijvoorbeeld: Tennis 6-9 jaar.

Tussen het opslaan van de sportactiviteit en het zichtbaar worden op www.ahsportactie.nl zit 30 minuten. Mocht het daarna nog niet zichtbaar zijn, check dan of je sportactiveit compleet is en of je locatie klopt. Heb je dit allemaal gecheckt en ben je nog niet zichtbaar? Neem dan contact op met het Sport Supportteam! 

Sportclubs kunnen op verschillende manieren potentiële sporters laten kennismaken met de sport(club). Het is belangrijk dat de sportclub nadenkt of de sportactiviteiten aansluiten bij de behoefte van de specifieke doelgroep en dat de sportactiviteit goed georganiseerd wordt. Voorbeelden van sportactiviteiten zijn:

 • Bestaande trainingen openstellen
 • Nieuw trainingsmoment organiseren
 • Clinic
 • Open toernooi
 • Nieuwe activiteit (bijvoorbeeld een nieuw product waarvan de sportclub tijdens de AH Sportactie wil toetsen of dit aanslaat bij de specifieke doelgroep).

Per ingevoerde activiteit op www.clubprofiel.nl kan een minimaal aantal deelnemers worden opgegeven. Als dit aantal op een door de sportclub van tevoren bepaald moment niet is gehaald, wordt de activiteit automatisch geannuleerd. De ingeschreven deelnemers ontvangen hiervan een bericht.

Doorloop de volgende stappen om te kijken of je zichtbaar bent op www.ahsportactie.nl:

 1. Heb je sportactiviteiten aangemaakt?
 2. Hebben alle activiteiten een groen vinkje?
 3. Is de locatie correct toegevoegd in het clubprofiel?
 4. Na het opslaan duurt het minimaal 30 minuten voordat de sportactiviteiten zichtbaar zijn.

Sporters krijgen bij het boeken van een activiteit een bevestiging van inschrijving in hun mailbox. Deze kunnen ze digitaal op de telefoon laten zien of uitgeprint meenemen. 

Kunnen sportclubs bij de lokale Albert Heijn(s) hun club en sportactiviteiten promoten?

Dat kan zeker! We hebben hierover gesproken met alle winkelmanagers van de Albert Heijn winkels. Zij kijken uit naar een samenwerking binnen deze AH Sportactie en bekijken per locatie wat er mogelijk is. Neem dus als club contact op met de Albert Heijn(s) bij jou in de club in de buurt om de ideeën en de mogelijkheden te bespreken! Zo vul je samen de sportkalender.

 • Schaak/ bridgevereniging schaakt aan de koffietafel(ouderen)
 • Hardlooptraining met start en eindpunt Albert Heijn, plus drankje/ stukje fruit;
 • Peutergym in de winkel: matjes voor koprollen, op 1 been staan…;
 • Voetbal/tennis/handbal etc: hoog houden in de winkel, meeste keer bal laten stuiteren etc.
 • Danslessen op de parkeerplek
 • Judo demonstraties

Meer dan 500 van de 900 AH winkels doen mee aan deze ‘Sport op de werkvloer’ module.

Vanaf eind juni krijgen de winkels en clubs elkaars contactgegevens. Winkels worden gestimuleerd te bellen en/of sportclub te bezoeken om afspraken voor demonstraties te maken tijdens de spaarweken in week 36 tot en met 38. Uiteraard kunnen clubs ook zelf contact opnemen met de lokale AH winkel voor verdere afstemming.