Social media als motivator!

Social media zijn dé plek om makkelijk en snel contact te houden met familie, vrienden en bekenden. Maar al die sociale netwerken zoals Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat en Pinterest kun je ook gebruiken voor een extra shot motivatie voor het behalen van je sportdoelen.

Hier vier leuke voorbeelden:

  • Ken je de hashtag #fitspiratie of in het Engels #fitspiration? Typ deze hashtag in op één van de sociale netwerken waar je actief bent en je krijgt tal van tips om je te motiveren bij je training. Vooral op Pinterest vind je van alles, van motiverende quotes – “It’s easier to wake up early in the morning & work out, than it is to look in the mirror each day & not like what you see” – tot tips voor het soort oefeningen dat je kunt doen om fitter, sterker of slanker te worden.
  • Ook op een nog actievere manier kun je sociale media gebruiken als stok achter de deur. Zo zijn er op Facebook groepen en pagina’s waar je niet alleen motivatietips krijgt om jouw trainingen vol te houden, maar waar je ook regelmatig filmpjes met work-outs kunt vinden én waar je actief aan mee kunt doen.
  • Houd je het liever wat kleiner en werk je graag samen met mensen die je écht kent aan je sportdoelen? Dan kun je bijvoorbeeld samen met je sportmaatjes een besloten groep starten op Facebook waar iedereen zijn of haar persoonlijke doel deelt en jullie elkaar op de hoogte houden van je trainingsprestaties. Omdat je vast niet wilt onderdoen voor de andere leden van de groep, heb je daarmee een heel goede stok achter de deur.
  • Tot slot kunnen jij en je sportmaatjes ook Snapchat gebruiken om elkaar te motiveren, bijvoorbeeld met korte video’s waarin je elkaar oppept. Of laat elkaar weten hoe vaak je van plan bent te gaan trainen en spreek af dat jullie bij elke training die je doet een ‘snapje’ sturen als bewijs dat je echt aan het sporten bent. Je kunt daar bijvoorbeeld de afspraak aan koppelen dat wie geen snap heeft gemaakt van zijn training, een euro in moet leggen en dat jullie van de totaalopbrengst één keer per jaar iets leuks gaan doen.

Bekijk alle sportactiviteiten