Sportsalade met gegrilde kip en yoghurtdressing

Met deze heerlijke salade krijg je voor of na het sporten een flinke dosis groenten binnen.

 

Ingrediënten

4 personen
 
  • 4 middelgrote eieren
  • 75 g ongebrande walnoten
  • 1 krop romainesla
  • 300 g snoepgroente tomaat
  • 300 g kipfilet
  • 1 el (olijf)olie
  • 10 g verse platte peterselie
  • 100 ml milde yoghurt
  • ½ el witte wijnazijn
  • 30 g milde kiemgroente

 

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren in 8 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Snijd de onderkant van de krop romainesla en snijd de slabladeren in stukken van 3 cm. Halveer de tomaten.
  2. Snijd de kip in de lengte doormidden en vouw open. Schep om met de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip 6-8 min. Keer halverwege.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng voor de dressing de yoghurt met de azijn, peterselie, peper en eventueel zout. Halveer de eieren en snijd de kip in reepjes. Verdeel de sla, kipreepjes, tomaten, eieren, kiemgroenten en walnoten over diepe kommen en serveer de dressing erbij.

 

Tip:

Deze salade bevat lekker veel eiwitten (dankzij de eieren, kipfilet en yoghurt): deze helpen je spieren te herstellen en te vergroten. Daarnaast bevat het plantaardige vetten (olijfolie): deze bevatten minder verzadigde vetten dan dierlijke vetten en zijn daarom gezonder. Verder is deze salade lekker licht en slank.

Voedingswaarden

(per eenpersoonsportie)

  • energie 360 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 24 g
  • waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 4 g