Stoelyoga

Yoga is een van de snelst groeiende vorm van bewegen in Nederland. Yoga wordt ervaren als een manier om ontspannen en gezond te blijven. Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat ‘verbinding’ betekent. Het gaat dan om de verbinding tussen lichaam en geest. In het Westen wordt het voornamelijk geassocieerd met oefeningen die het evenwicht in het menselijk systeem herstellen. 

Voor iedereen

Een stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van rustige houdingen op een stoel: denk aan een bureaustoel, leunstoel, of rolstoel. Deze vorm van bewegen is voor iedereen toegankelijk, ongeacht hoe lenig je bent of wat je conditie is. Stoelyoga is erop gericht om spieren en gewrichten soepeler te maken en je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. De lessen gaan uit van iemands eigen mogelijkheden en gaan creatief om met beperkingen. Een stoelyogales bestaat uit ontspanning- en ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, versterkende oefeningen, lichaamshoudingen, concentratietechnieken en meditatie.

Tussendoortje

Stoelyoga is van toegevoegde waarde voor iedereen met een zittend beroep. Denk aan chauffeur, piloot of een ban op kantoor. Veel oefeningen kun je ongemerkt doen, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze, een powerbreak van een vergadering of een volledige les aan het begin of einde van een werkdag.

Bekijk het aanbod yoga