Suppen

De nieuwste variant van de boardsporten (waar surfen en kitesurfen toe behoren) is suppen of Stand Up Paddling. Daarbij staat iemand op een plank, zich voortbewegend met een peddel in de hand. Je ziet het steeds meer op de Nederlandse en buitenlandse wateren. Suppen kan heel goed op vlak water, je hebt geen golven nodig. Suppen kan eigenlijk overal waar water is, dat maakt het een heel toegankelijke sport.

Sociale sport

Op de dagen dat er niet genoeg wind staat om te surfen, is deze sport het antwoord. Het is bovendien een sociale sport: leuk om te doen in een groep en doordat je – als het goed is – netjes op je board blijft staan, kan je ondertussen gezellig doorpraten. In onder andere Amsterdam kan je suppen in de stad en ook op veel meren en kanalen kan je de plank op.

Ander perspectief

Suppen is een heel toegankelijke sport die snel en eenvoudig te leren is. Onervaren suppers wordt aangeraden op binnenwateren te oefenen. Zo wordt er in veel steden van Nederland al volop gesupt in de grachten. Leuk om te zien en nog leuker om te doen: zo zie je de stad eens vanuit een heel ander perspectief. De meer ervaren supper zal op een gegeven moment het ruime sop verkiezen en de golven opzoeken.

Bekijk het aanbod suppen